Leefveranda: de voordelen, hoe plaatsen en inrichten

Leefveranda

Leefveranda. Wat zijn de voordelen?

Een leefveranda is ontzettend fijn. Vooral in het voorjaar en in de koude wintermaanden haal je het ultieme buitengevoel heerlijk naar binnen. Wat zijn de voordelen van een leefveranda en wat kun je er allemaal in doen? Hoe kun jij optimaal genieten van je leefveranda? Wat zijn de mogelijkheden? Dit zijn vragen waar je momenteel misschien mee rondloopt. In dit artikel zullen wij ze voor je beantwoorden.

Wat is een leefveranda?

Laten we beginnen met de vraag: “Wat is een leefveranda?”. Een leefveranda is een uitbouw van je woning die voor ongeveer 90 procent uit glas bestaat. De veranda loopt mooi over naar de woning, zodat je er makkelijk naar binnen stapt. Een veranda kun je op verschillende manier gebruiken. De meeste mensen gebruiken hun leefveranda als een ruimte waarin ze lekker tot rust komen. Je kan de veranda echter ook gebruiken als uitbouw van je keuken of als werkplek.

Wat zijn de grootste voordelen van een leefveranda?

Allemaal leuk en aardig zo’n leefveranda, maar wat kun je er nou allemaal mee? Wat zijn de grootste voordelen? Die zullen we hieronder met je bespreken:

Een extra ruimte in je woning

Een veranda is niets meer dan een uitbouw van je woning die voor een groot gedeelte uit glas bestaat. Het is dus een extra ruimte in je woning. Deze ruimte kun je op verschillende manieren inzetten. Een extra ruimte is altijd fijn en het is een mooi bruggetje naar het volgende voordeel…

Een veranda verhoogt de waarde van je woning

Doordat je extra ruimte in je woning hebt, zal de waarde van de woning ook stijgen. Dit is ideaal als je jouw huis straks eventueel gaat verkopen.

Een veranda betekent meer licht

We zeiden het net al even, maar een veranda bestaat voor 90 procent uit glas. Dit betekent dat je meer lichtinval hebt in je huis. Je zit dus niet de hele dag in een donker hok, maar je haalt echt het buitengevoel naar binnen.

Het hele jaar lang genieten. Ook in de koude wintermaanden

Als jij je leefveranda goed isoleert kun je er het hele jaar gebruik van maken. Als er in de koude wintermaanden sneeuw ligt buiten, zit jij lekker knus in je veranda koffie of warme chocomel te drinken. Het is dan uiteraard wel belangrijk dat je jouw veranda goed isoleert en verwarmt. Dit kun je doen met een gewone centrale verwarming, maar vloerverwarming is ook ontzettend aantrekkelijk en fijn.

Waar moet je rekening mee houden bij het plaatsen?

Als je een veranda laat plaatsen zijn er een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden. Één van die belangrijke dingen is de fundering waar de veranda op rust. Deze bestaat vaak uit beton en vloerplaten. Als de fundering niet sterk genoeg is, zakt jouw mooie fundering na plaatsing weg. En dat wil je natuurlijk niet. Ook de isolatie is een punt dat zeker niet verwaarloosd mag worden. Het moet natuurlijk wel lekker warm worden en als de isolatie niet in orde is stook je voor de buren.

Hoe ga jij jouw leefveranda inrichten?

Voordat je jouw veranda laat bouwen is het goed om te weten waar je de ruimte exact voor gaat gebruiken. Als je er een chillruimte van gaat maken richt je hem natuurlijk anders in dan wanneer het een uitbouw voor je keuken wordt. Als het je werkplek wordt zijn waarschijnlijk veel stroomvoorzieningen nodig. Dit zijn allemaal zaken waar je vooraf rekening mee moet houden.

Benieuwd naar de bouw van een veranda en de actuele prijzen?

Ben je enthousiast geworden en ben je benieuwd naar de prijzen en/of de bouw van zo’n veranda? Wij van Erkermann helpen je graag! Over verandabouw kun je hier meer lezen. Ben je benieuwd naar de actuele prijzen? Neem dan snel contact met ons op. Dit kun je doen via ons contactformulier.