Verandabouw | Erkermann Ramen - Deuren - Veranda's

Verandabouw

Verandabouw. Hoe wordt een veranda gebouwd en waar moet je op letten?

Verandabouw, je hebt het besloten! Je wilt een veranda (laten) bouwen. Je bent overtuigd door de mensen in je omgeving, je hebt er goed over nagedacht en nu is het moment aangebroken. Maar waar moet je beginnen? Je loopt met allerlei vragen rond:

  • Hoeveel kost het om een veranda te bouwen?
  • Welke mensen kunnen dit voor je doen?
  • Kun je zelf een veranda bouwen?

Dit zijn allemaal terechte vragen. In dit artikel willen we het met je hebben over deze vragen. Hoe wordt een veranda gebouwd, kun je het zelf, of is het verstandig om een erkende partij erbij te halen.

Een veranda is ontzettend fijn om in te zitten

Een veranda is een ontzettend fijne plek om in te zitten. Vooral in het voorjaar is het geweldig om hier tot rust te komen. Je haalt het buitengevoel naar binnen. Je kunt er heerlijk ontspannen, een goed boek lezen en een lekkere kop koffie drinken. Een veranda biedt ontzettend veel voordelen.

Verandabouw. Hoe gaat dat precies in zijn werk?

Maar hoe gaat verandabouw precies in zijn werk? Allereerst wordt het grondwerk gedaan, dit is de fundering van je veranda. De fundering is ontzettend belangrijk. Dit voorkomt dat je mooie veranda straks wegzakt. Tijdens het grondwerk worden er lijnen in de bodem gegraven. Hierin wordt de fundering geplaatst. Dit zijn onder andere het beton en de vloerplaten. De fundering moet enige tijd drogen. De fundering van een veranda is vaak rond de 80 cm diep.

Vervolgens worden de verschillende profielen geplaatst. Deze zijn in de fabriek al op maat gemaakt. De profielen kunnen alleen worden geplaatst als het voorbereidende werk achter de rug is. Als de profielen zijn geplaatst wordt het glas van de veranda geplaatst. Dit wordt gemonteerd in de wanden en op het dak.

Het bouwen van een veranda zou je dus kunnen opdelen in een aantal stappen:

  • Voorbereidend werk waaronder het grondwerk en de fundering;
  • Het plaatsen van de profielen;
  • Het plaatsen van het glaswerk.

Maar er is nog een laatste stap…

De afwerking

Als de basis van de veranda staat, namelijk de profielen met daarin het glas, dan kan men beginnen aan de afwerking. In de afwerkingsfase wordt er gekeken naar de vloer, de verlichting en eventueel zonwering. Ook wordt hier gekeken naar de stroomvoorziening. Het is belangrijk dat hier bij het ontwerpen van de veranda al rekening mee wordt gehouden. Waar komen de verschillende stopcontacten? Hoe wil je de veranda gaan gebruiken? Enkele mogelijkheden zijn een zithoek, of een werkkamer.

Veranda ook gebruiken in de winter?

Wil je in de winter ook gebruik kunnen maken van je veranda? Dan is het belangrijk dat deze is voorzien van een verwarming. Je wilt natuurlijk wel lekker warm zitten in je veranda. Je kunt kiezen voor een gewone centrale verwarming, maar vloerverwarming is ook erg comfortabel vooral in de koude wintermaanden.

Kun je zelf een veranda plaatsen?

Kun je zelf een veranda plaatsen? Tuurlijk kan dat. Als je een beetje handig bent kun je zelf prima een veranda bouwen. Het is wel belangrijk dat je hiervoor de juiste materialen in huis haalt. Heb je geen zin om zelf de gereedschapskist uit de kast te halen, dan kun je ook een veranda laten bouwen.

Veranda laten bouwen door Erkermann

Ben je zelf totaal niet handig, heb je geen tijd of  zin om zelf je veranda te bouwen? Dan helpen wij van Erkermann je graag met deze aanbouw. Wij werken met gespecialiseerde vakmannen die weten wat ze doen. Ben je benieuwd naar de actuele prijzen? Neem dan snel contact met ons op via het contactformulier.