L'influence du double ou triple vitrage sur votre énergie et isolation.

dubbel glas

Ramen en deuren die goed isoleren zorgen niet enkel voor een aangenaam binnenklimaat, ze besparen ook op de energiefactuur. Onze raam - en deurprofielen bestaan in verschillende isolatieniveau ’s. Bovendien zijn ze in staat om zowel dubbel als driedubbel glas te dragen.

 

"Tot 90% minder warmteverlies door uw oude enkele beglazing te vervangen."

Dubbel glas.

Het is al jaren de standaard maar in 2020 wordt het in Vlaanderen ook verplicht om elke woning te voorzien van dubbel glas. Wie dat niet doet zal strafpunten krijgen via een technisch verslag. Na een bepaald aantal strafpunten kan een woning onbewoonbaar verklaard worden. Dubbele beglazing bestaat uit twee glaslagen met lucht tussen. Hoe dikker de ruimte tussen de twee glasbladen, hoe beter de isolatie van het glas. Dubbele beglazing werd als standaard gehanteerd tot ongeveer eind jaren 90.

glas

Driedubbel glas.

Driedubbele beglazing heeft drie glaslagen. In tegenstelling tot bij dubbele beglazing zit er tussen de verschillende lagen een edelgas. Dat edelgas zorgt voor een nog betere isolatie. Driedubbele beglazing wordt daarom vaak toegepast in passiefbouw.

 

"Standaard bieden wij hoogrendementsbeglazing aan. Naar prijs/kwaliteitsverhouding scoort deze het best!"

Hoogrendementsglas.

Hoogrendementsglas is dubbele beglazing met een speciale coating op de binnenkant van het raam. Die coating zorgt voor een beter isolerend effect. Bovendien wordt de ruimte tussen de beglazing in het geval van hoogrendementsglas ook met een edelgas opgevuld. Daardoor isoleert hoogrendementsglas 2 tot 3 keer beter dan dubbele beglazing.

 

"Tot 80% minder warmteverlies door uw oude dubbele beglazing te vervangen."